close
Időjárás
Hirdetés
Zrínyi/Gordiusz Matematikaverseny - díjátadó
FacebookIWIWGoogle bookmarkTwitterLinkter.huSatartlapBlogter.hu
2011. február 27. vasárnap, 22:23
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt a 3-8. évfolyam, valamint a Gordiusz matematikaversenyt a 9-12. évolyamos tanulók számára. zrinyi_gordiusz_01.jpg

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni, lehetőséget adva arra, hogy a diákok összemérhessék matematikai tudásukat.

A verseny első fordulójára 2011. február 18-án 14 órakor került sor a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumában. Iskolánk ebben az évben is vállalta a megyei szervezői feladatok ellátását. Bács-Kiskun megyében 17 helyszínen zajlik a verseny.

zrinyi_gordiusz_02.jpgA benevezett diákokat 1330 -tól vártuk az iskolánkba. A verseny 14 órakor kezdődött. A feladatok megoldására a 3-4. osztályosoknak 60 perc (25 feladat), az 5-6. osztályosoknak 75 perc (25 feladat), a 7‑12. osztályos tanulóknak 90 perc (30 feladat) állt rendelkezésükre. A kísérők a díszteremben várakozhattak a verseny ideje alatt.

A területi forduló eredményhirdetésére 2011. március 4-én kerül sor iskolánk tornacsarnokában. A Zrínyi verseny díjátadója 14 órakor, a Gordiusz verseny díjátadója 16.30 órakor kezdődik. A döntő időpontja 2011. április 20-22., Kecskemét.

Támogatóink:

Poli-Farbe Kft. - Bócsa
Krausz és Társai Bt. - Kiskunhalas

Arany Kapu Zrt.- Kunfehértó
Frittmann Borászat - Soltvadkert
Gábriel Cukrászda - Kiskunhalas
Halaspack Bt. - Kiskunhalas
Haldorádó Team Kft. - Kiskunhalas
Koliken Kft. - Kiskunhalas
Perka 2006 Kft. - Kiskunhalas
Sláger Áruház - Kiskunhalas
Totya Boltja Italdiszkont - Kiskunhalas
Tricomp Kft. - Kiskunhalas

forrás: www.szilady.net

 

 

 
Hirdetés
CSERE-KLIKK Forgalomnövelés | Szerezz ingyenes látogatókat weboldaladra, közösségi tartalmaidra
banner